Kärlek till Blekinge, Maten & Våra nära producenter

Bistro &Vin drivs av Familjen Berg med rötter i det Blekingska jord o skogsbruket. Med erfarenhet från restaurang och vinproduktion i Italien vill vi här på &Vin, vackert beläget där karlshamn möter havet, medelhavsinspirerat förmedla vår kärlek till mat & dryck.
&Vin arbetar aktivt för att skapa ett nära samarbete med regionala, nära producenter av mejeri, grönt, kött, vilt o chark, där korta ledtider och säsongsbaserad tillgång ligger till grund för menyn. 

&Vin premierar kvalitétstänk, miljömedvetenhet och långsiktighet hos producenten före få antal kilometer.
Vi arbetar helst med ekologiska produkter om än med största fokus på kvalitetsmedvetna producenter med kärlek för hantverket och vi använder svenska närodlade råvaror till så stor del vi kan.

Menyn baseras på säsong samt tillgång hos de utvalda producenter vi arbetar med.  Menyn är innovativ, föränderlig och följer naturens gång. Vi arbetar aktivt med reducering av matsvinn och tar tillvara på mesta möjliga del av varje råvara som kommer till vårt kök. Sommarens frukt och bär blir till inläggningar och marmelader o mindre användbara styckdetaljer kan bli en härlig terrin.

Varje råvara på tallriken förtjänar omsorg och sin historia berättad vid bordet. Få platser för nära och personliga service vid bordet. Signerat köksmästare Jesper Karlson,  Christopher Lai samt alltid en av &Vins tre sommelierer Fredrik Berg, Emelie Berg och Giuseppe d’Auria, erbjuds gästen vid servering kunskap &  historia om varje dryck, tallrik, råvara och dess ursprung.  

Utvalda Huvudleverantörer:
Riksdagsmannagården i Trensum
Systrarna Olsons grönt
Bondgården i Olsäng
Wictor Olsons Chark i Bräkne Hoby
Wapnö Gård